tirsdag 3. januar 2012

Middelhavssalt

Julen er nå offisielt over...julegavene utdelt og åpnet for lengst...og jeg kan herved avsløre at årets onkel/tante/besteforeldre/faddergaver var salt i forskjellige utgaver. Vi kuttet og hakket, moste og styrte, varmet og tørket...og helte på glass. Til slutt hadde vi fått 15 glass med salt...En stund skumlet det for om vi ble ferdige i tide...med oppussing av kjøkken og ingen ovn...men vi kom i mål til slutt. Alt i alt har vi laget 8 eller 9 forskjellige typer salt. Noen tilbakemeldinger har begynt å komme...og så langt er alle udelt positive *heldigvis* En venninne av meg hadde brukt dill og persillesalt på fisken hun serverte til gjestene i julen...og faren hadde kommet med følgende uttalelse: "Dette var rett og slett steikjande godt"...Det tar jeg som en stor kompliment:o)) Desverre så forsvant laderen til fotoapparatet under oppussingen, så jeg har ikke fått tatt bilder av alle sortene...Men de jeg har  bilde av vil bli presentert med jevne mellomrom.
MIDDELHAVSALT:
1 dl oregano
1 dl basilikum
Skall av 1/2 sitron
2 hvitløksfedd
2 ts balsamicoeddik
2 dl maldonsalt
 Hakk krydderene litt grovt opp og ha over i en foodprocessor. Finhakk sitronskallet. Skrell og hakk grovt opp hvitløksfeddene. Ha alt over i foodprocessoren. Kjør det en rask runde og tilsett balsamicoeddik og salt. Kjør så til alt har blandet seg godt sammen. 
Bre saltet godt utover en bakepapirkledd stekeplate, gjerne ved hjelp av en slikkepott. Sett midt i ovnen på 100 grader. La stå i ca 30 minutter. Ta da saltet ut og kjør det en god runde i foodprocessoren. Er det mye stilkrester så kan man gjerne fjerne noen.
Bre det på ny utover bakepapiret og sett inn igjen i ovnen i gode 30 minuttarer til. 
Hell over på et rent og fint glass/krydderglass og la det gjerne stå åpent til lufting et par dager.
VEL BEKOMME:O))

3 kommentarer:

 1. For tiden så leser jeg ikke bloggen din med like stor iver som før, fordi jeg har skiftet kosthold. Likevel, dette innlegget fenget meg! Salt kan man spise uansett kosthold, omtrent. Gleder meg til flere salte innlegg:D Trenger gode ideer til krydre, og jeg lager det selv fordi det man får kjøpt på butikken ofte inneholder sukker.

  SvarSlett
 2. Kjempe lur gave!!! Vi blei veldig glad for Chilisaltet..:) Er begynt å bruke det så smått, men skulle kanskje hatt nokre tips til kva du ville brukt det til, sidan du er min Mentor;)

  SvarSlett
 3. Heisann En rosa fugl:o)
  Kjekt at du kan finne inspirasjon her innimellom allikevel til tross for kostholdsskifte:o)
  Så flott at chilisaltet fall i smak, Jenny:o) Saltet kan eigentleg brukast til nær sagt alt muleg...Eg ser og føre meg at det vil vere ein god kombinasjon til mat med forholdsvis lite eigensmak...så som kylling og svinekjøtt. Men eg trur og det vil smake godt på fisk, egg, poteter, i gryter...Klem Line

  SvarSlett

Så koselig at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar:0)
Det setter jeg utrolig stor pris på ♥
Klem Line